Loading...

De Halve Van Egmond

Bram Bakker

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Sport & Outdoor
  • Uitgever: Singel Uitgevers
  • ISBN: 9789029564540
  • Review:
Liever Een Marathon Dan Een Burnout
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:november 2006
Afmetingen:20 x 12,5 x 1,5 cm
Aantal pagina's:160 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):Bram Bakker
Auteur(s):Bram Bakker

Samenvatting

In het gewone leven is Bram Bakker psychiater. Maar wat is gewoon? Zijn dagelijks leven wordt beheerst door zijn grote passie, hardlopen. Eigenlijk is hij in de eerste plaats een hardloper, en daarnaast is hij ook psychiater. Zijn eerste boek dat niet over de psychiatrie gaat, kon dan ook geen ander onderwerp hebben.
Behalve zijn eigen ervaringen bespreekt Bakker de positieve effecten van het hardlopen op de psyche, het belang van bewegen in de strijd tegen overgewicht en de redenen dat hardlopen ? merkwaardigerwijs ? nog steeds geen erkende medische behandeling is.
Zelfs de schaarse schaduwkanten van het hardlopen komen aan bod: de saaie lange duurlopen in de voorbereiding op een marathon of de frustratie van een blessure die alle trainingsschema?s ontwricht.
Alles bij elkaar biedt De halve van Egmond de lezer een prismatische kijk in het binnenste van een gepassioneerde hardloper, wat bij soortgenoten een blij gevoel van herkenning en bij buitenstaanders wellicht iets meer begrip voor de rennende medemens zal opleveren.