Het is een klein boekje, met 34 recepten, waarvan er acht niet zozeer om het complete broodje zelf draaien, maar dieper in gaan op de individuele ingredienten; het vlees, het brood, de sauzen en het garnituur. Aan het eind worden twee bijgerechten en een drankje besproken.
De overige 26 recepten beschrijven hamburgers, verdeeld over de volgende vier hoofdstukken:
- De Allerlekkerste van Big Fernand
Bijv. de typische Cheeseburger
- De Klassiekers van Big Fernand
Met diverse soorten vlees
- Uit de Franse Klei getrokken
Burgers gebaseerd op verschillende Franse streken
- De Wereldburgers van Big Fernand
Burgers gebaseerd op vijf verschillende landen
Ieder recept is voorzien van een prachtige foto, een duidelijke beschrijving en een tip om het recept net iets anders te laten smaken.
De kok geeft diverse malen aan dat het belangrijk is om je eigen draai te geven aan een recept, en dat het dus niet erg is als je niet ieder ingredient toe kan voegen, of als je iets juist uit wil breiden. Zolang je de "Tien Gouden Regels" uit het begin van het boek maar volgt, is de kans erg klein dat je niet eindigt met een perfecte burger.
Ik zou dit boekje niet kado doen aan de beginnende kok, maar wel aan iemand die al de nodige recepten onder zijn of haar riem heeft. Het is handig als je al eens met emulsies, diverse soorten vlees en marinades gewerkt hebt.