Loading...

Leiders!

Jochen Hekker

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Managementboeken
  • ISBN: 9789082242904
verhalen van een marineofficier en een leiderschapsmodel voor de ambitieuze leider
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:31 oktober 2014
Aantal pagina's:250
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jochen Hekker
Hoofdredacteur:Nienke van Oeveren
Tweede Redacteur:Nienke van Oeveren
Tweede Redacteur:Nienke van Oeveren
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:135 mm
Product hoogte:19 mm
Product lengte:210 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:135 mm
Verpakking hoogte:19 mm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:503 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:135 mm
Product hoogte:19 mm
Product lengte:210 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:135 mm
Verpakking hoogte:19 mm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:503 g

Samenvatting

Iedereen kan leren leiden! Waarom zien we dan zoveel slechte leiders om ons heen? Discutabel leiderschap bij Greenpeace, Vestia en het bankwezen zijn aansprekende voorbeelden. Maar ook de leiderschapsstijlen van Mark Rutte en Frans Timmermans na de MH-17 ramp laten een verschillende indruk achter in Nederland. Auteur Jochen Hekker weet met een combinatie van een autobiografie en een managementboek een fantastisch overzicht te geven hoe je een betere leider wordt.
Over het boek 'LEIDERS!'
Kenmerken van een goede leider heeft iedereen in zich. Leer ze herkennen, inzetten en ontwikkelen met het LiDRS-model van Jochen Hekker. Het eerste deel van 'LEIDERS!' bevat vermakelijke anekdotes uit Hekkers tijd bij de Koninklijke Marine. Deze herkenbare verhalen zijn voorbeelden van goed en slecht leiderschap. Lees over een houten venster timmeren onder water, een hiƫrarchische Spaanse chef en hoe een marineofficier in de woestijn van Afghanistan belandt. In korte analyses legt Hekker steeds de link naar leiderschap buiten de militaire context.
Het LiDRS-model staat centraal in het tweede deel. In begrijpelijke taal legt Hekker de basis voor de ontwikkeling van je eigen leiderschap met de kritieke leiderschapseigenschappen en de bouwstenen hiervoor. Met de online mogelijkheden van het model kun je je eigen leiderschap testen en zien aan welke knoppen je moet draaien in een bepaalde situatie.
Naast aansprekende verhalen en het leiderschapsmodel geeft Hekker vele praktische tips die jou ondersteunen als leider. Uiteindelijk helpt 'LEIDERS!' om op elk niveau zelf te sturen op de juiste eigenschappen van leiderschap. Hiermee is 'LEIDERS!' onmisbaar voor de ambitieuze leider!
Over de auteur
Jochen Hekker (1975) is eigenaar van LiDRS B.V. Als trainer en coach gebruikt Hekker zijn jarenlange ervaring als marineofficier. Hij heeft naast zijn officiersopleiding bij de Koninklijke Marine een Master in Business Engineering and Management Science (ir.) en een postdoctorale opleiding Operational Auditing afgerond.
Meer informatie over het boek 'LEIDERS!' kunt u vinden op www.boekleiders.nl