Loading...

Verzamelde liedjes en gedichten

Willem Wilmink

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Poëzie, Bloemlezingen & Letterkunde
  • ISBN: 9789044630565
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:12 april 2016
Aantal pagina's:1424
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Willem Wilmink
Tweede Auteur:Willem Wilmink
Hoofdredacteur:W.P. Gerritsen
Tweede Redacteur:W.P. Gerritsen
Tweede Redacteur:W.P. Gerritsen
Overige kenmerken
Editie:6
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:142 mm
Product hoogte:63 mm
Product lengte:200 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:142 mm
Verpakking hoogte:63 mm
Verpakking lengte:200 mm
Verpakkingsgewicht:1397 g
Overige kenmerken
Editie:6
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:142 mm
Product hoogte:63 mm
Product lengte:200 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:142 mm
Verpakking hoogte:63 mm
Verpakking lengte:200 mm
Verpakkingsgewicht:1397 g

Samenvatting

Op 2 augustus 2003 overleed Willem Wilmink, 66 jaar oud. Hij liet een oeuvre na dat al tientallen jaren volwassenen en kinderen heeft ontroerd en geënthousiasmeerd: verhalen, toneelstukken, bloemlezingen, vertalingen, liedjes en gedichten.
Vooral de liedjes en gedichten van Wilmink hebben grote invloed gehad. In 1986 en 1995 werden zijn gedichten gebundeld. Ruim een jaar na zijn dood verscheen een complete editie in twee delen. Het succes van deze Verzamelde liedjes en gedichten was zo groot, dat het werk al spoedig uitverkocht raakte.
Op veler verzoek verschijnen de Verzamelde liedjes en gedichten nu opnieuw, ditmaal in een kloeke uitgave in één band. Het resultaat is een aantrekkelijke uitgave waarin de liefhebber van Wilminks werk naar hartenlust kan bladeren en oude en nieuwe ontdekkingen kan doen.
Wilminks volstrekt unieke, ontwapenende, humoristische manier van schrijven heeft ervoor gezorgd dat hij in de loop der jaren een groot publiek voor zich heeft gewonnen. De Verzamelde liedjes en gedichten zijn dan ook bestemd voor jong en oud.
'Kriskras schoot ik door het boek, net zo lang tot ik alles had gezien. Toen keek ik op en zag dat het donker was geworden buiten en dat ik dus urenlang moest hebben gelezen. Dat was mij bij een boek van verzen nog nooit overkomen, en al zeker niet binnen de muren van de universiteit.' Guus Middag, NRC Handelsblad
'Niet alleen is méér verzameld dan ooit tevoren - ook gelegenheidsrijmen, vertalingen, en de ruim twintig teksten die hij in zijn laatste levensjaar maakte en die nu voor het eerst worden gepubliceerd -, maar even typerend, instructief en grappig zijn de zestig pagina's met toelichtingen die in Wilminks nalatenschap werden aangetroffen.' Arjan Peters, de Volkskrant