Loading...

Het Lightroom 6 / CC

Scott Kelby

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Vrije tijd & Hobby
  • ISBN: 9789059409088
boek voor digitale fotografen
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:25 mei 2016
Aantal pagina's:526
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Scott Kelby
Hoofdauteur:Scott Kelby
Overige kenmerken
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:210 mm
Product hoogte:31 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:210 mm
Verpakking hoogte:31 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:1604 g
Overige kenmerken
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:210 mm
Product hoogte:31 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:210 mm
Verpakking hoogte:31 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:1604 g

Samenvatting

Sinds het verschijnen van Adobe Lightroom 1.0 is het in vele talen vertaalde Lightroom voor digitale fotografen van Scott Kelby het bestverkochte Lightroom-boek van de wereld. Ook in dit nieuwe boek voor Lightroom CC (of Lightroom 6; ze hebben dezelfde extra functies) hanteert Scott dezelfde veelgeprezen, stapsgewijze en duidelijke aanpak en vormgeving waarmee het leren van Lightroom leuk en gemakkelijk wordt. Scott laat je meer zien dan alleen wat elke schuifregelaar doet (dat doen al die andere Lightroomboeken ook). In dit boek demonstreert hij zijn eigen favoriete instellingen en zijn bewezen stapsgewijze methode voor het leren van Lightroom. Zo gebruik je Lightroom vanaf het begin als een professional.

Tijdens zijn seminars traint hij jaarlijks duizenden Lightroom-gebruikers en hij weet wat echt werkt en wat niet en hij vertelt je recht voor z'n raap welke techniek het beste is en welke je beter kunt vergeten en waarom. Hij bespreekt:
- zijn nieuwste methode voor de import van je foto's, zodat je vanaf het begin het overzicht behoudt en precies weet waar al je foto's zijn;
- hoe je de module Ontwikkelen gebruikt om je foto's er op hun best uit te laten zien;
- zijn inmiddels beroemde methode om complete fotobibliotheken te organiseren, de methode die wereldwijd wordt gebruikt door fotografen en gedoceerd wordt aan hogescholen en universiteiten;
- hoe je overschakelt naar Photoshop (wanneer het nodig is en waarom) en hoe je deze twee programma's naadloos laat samenwerken;
- Het laatste hoofdstuk is uniek voor dit boek, want hier beantwoordt Scott de meest gestelde vraag: 'In welke volgorde moet ik de zaken aanpakken?' Hij laat je hier van begin tot eind een complete Lightroom-workflow zien en leert je hoe je die kunt toepassen in je eigen workflow.
- Niet alleen kun je veel van de gebruikte voorbeeldfoto's van de website bij dit boek downloaden, zodat je alle stappen en technieken direct zelf kunt uitproberen, je vindt er ook een geweldige verzameling Lightroom-instellingen, waarmee je je foto's met één klik de populairste en meest gevraagde effecten geeft.

Dit is het eerste en enige boek dat het hele proces op een heldere, samenhangende en visuele manier samenbrengt. Er is geen snellere, duidelijkere of leukere manier om Lightroom te leren dan met dit baanbrekende boek.