Loading...

Onderzoeksmethoden

Hennie Boeije

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • Uitgever: Boom
  • ISBN: 9789058756046
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:9
Verschijningsdatum:augustus 2016
Afmetingen:Afmeting: 24 x 17 x 2 cm
Aantal pagina's:352 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Hennie Boeije | Harm 't Hart
Redacteur:Hennie Boeije
Co-redacteur:Harm 't Hart
Co-redacteur:Harm 't Hart

Samenvatting

Onderzoeksmethoden is een multidisciplinaire inleiding in de methoden van fundamenteel en praktijkgericht sociaal-wetenschappelijk onderzoek. Aan de hand van interessante en actuele voorbeeldonderzoeken besteden de auteurs aandacht aan het opstellen van een onderzoeksplan, uiteenlopende onderzoekstradities en onderzoeksontwerpen. Binnen elk van deze onderzoeksontwerpen komen operationaliseren, validiteit en betrouwbaarheid aan bod. Daarnaast schetsen de auteurs hoe de gegevens die zijn verzameld binnen zo'n onderzoeksontwerp kunnen worden geanalyseerd en gerapporteerd.

Aan de orde komen het grootschalig veldonderzoek, het experiment en quasi-experiment, het etnografisch veldonderzoek, de inhoudsanalyse en het gebruik van bestaande gegevens. Het boek is afgestemd op de didactiek van de methodenleer en bevat per hoofdstuk opgaven rond actuele thema's. Daarnaast is er veel aandacht voor het gebruik van internet. Op www.onderzoeksmethoden9edruk.nl staan extra opdrachten om de methodologische inzichten toe te passen en op een actieve manier te werken met de lesstof.

Deze negende druk is geheel geactualiseerd en voorzien van meer voorbeelden uit verschillende onderzoeksdisciplines. Bovendien is er meer aandacht voor de relatie tussen de aard van de probleemstelling en de keuze voor het onderzoeksontwerp.

De verschillende onderzoeksontwerpen bestrijken onderwerpen die interessant zijn voor alle hboen wo-studenten in de maatschappijen gedragswetenschappen, maar ook voor studenten in de gezondheidswetenschappen en bestuursen managementwetenschappen.Bekijk ook deze cursussen en Thuisstudies