Toen ik het boek uit de enveloppe haalde heb ik mij gelijk op de bank genesteld en ben begonnen met lezen. Wat leuk om te lezen hoe het allemaal begon. Het bakken is Laura al op jonge leeftijd met de paplepel ingegoten. Samen met haar vader of moeder werden er regelmatig koekjes gebakken, snoepen van het deeg hoorde daar ook bij en dat is ze tot op heden nog niet verleerd.
Eind 2009 begon zij met het decoreren van taarten. Foto’s van mooi gedecoreerde taarten wekten haar nieuwsgierigheid, ze ontdekte hoe ze deze zelf kon maken, schafte de benodigdheden aan en ging aan de slag. Haar familie en vrienden vroegen om foto’s van haar baksels, en omdat dat mailen helemaal niet handig was zette zij haar baksel online. Dit was het begin van Laura’s Bakery. Na haar afstuderen stak zij meer tijd in het blog, sloot zich aan bij een mediabureau en verdiende zo haar onkosten terug. Eind 2014 stopte zij met haar fulltimebaan en richtte zich volledig op Laura’s Bakery. Inmiddels heeft ze een behoorlijk aantal volgers, een apart blog met handige tips en heb ik haar eerste boek in handen.
Wat de titel belooft is een basisbakboek, vol met lekkere vullingen, toppings, koekjes, cakes, brownies, zandtaartdeeg, biscuit en schuimpjes. Ze laat zien dat bakken helemaal niet moeilijk is, iedereen kan het. Met eenvoudige en duidelijk stap voor stap uitgelegde basisrecepten, voorzien van foto’s, waarmee je alles kunt maken wat je maar wilt. Belangrijk is wel dat je je aan de ongeschreven regels (basisregels) houdt. Deze zijn voor wat je ook gaat bakken van cruciaal belang.
Door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn zal je beslag niet gaan schiften, mocht dit wel gebeuren dan heeft ze daar ook weer een handige tip voor. Verder staan er in het boek twee handige lijsten met daarop de ingrediënten en bakbenodigdheden die elke thuisbakker standaard in huis zou moeten hebben. Hoe vervang ik bijvoorbeeld suiker door een andere zoetstof, of het omrekenen van je beslag naar een grotere of kleinere vorm, aan alles is gedacht. Ik kan wel zeggen dat het een compleet geheel is en ik ging dus ook gelijk aan de slag.
Conclusie
Het basisbakboek is voor mij een hele mooie aanvulling op de bakboeken die ik al heb. Ik was al een volger van Laura’s Bakery en had al meerdere recepten gemaakt van het blog. Met haar fysieke boek heb ik nu de recepten die de basis vormen voor een hoop lekkere baksels overzichtelijk bij elkaar. Ik hoop dat er na dit deel nog veel meer boeken van haar zullen verschijnen. Ik kan dit boek dan ook aan eenieder die graag zelf bakt, aanraden.