Loading...

Indonesische keuken

Wouter F.P.H. Rademakers

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789492500663
  • Review:
Selamat Makan
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:22 januari 2018
Aantal pagina's:350
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Wouter F.P.H. Rademakers
Tweede Auteur:Wouter F.P.H. Rademakers
Tweede Auteur:Wouter F.P.H. Rademakers
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:228 mm
Product hoogte:29 mm
Product lengte:267 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:228 mm
Verpakking hoogte:29 mm
Verpakking lengte:267 mm
Verpakkingsgewicht:1149 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:228 mm
Product hoogte:29 mm
Product lengte:267 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:228 mm
Verpakking hoogte:29 mm
Verpakking lengte:267 mm
Verpakkingsgewicht:1149 g

Samenvatting

900 'blauwe hap' recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland, die tijdens hun diensttijd in Indonesië heel wat lekkere gerechten hadden leren kennen. Bij de terugkerende militairen waren uiteraard ook Indonesische-Nederlanders personeelsleden van de Koninklijke Marine (KM). En zij werden bij de KM "blauwe jongens" genoemd vanwege hun huidskleur. Overigens was dit niet denigrerend bedoeld. Hun specialiteiten uit de Indonesische keuken werd daarom in de KM volksmond "blauwe hap" genoemd. Heden ten dage wordt deze term nog steeds gebruikt. Bij de KM wordt al sinds tientallen jaren op woensdag de befaamde Indonesische rijsttafel gereserveerd. Een traditie die nog steeds wordt voortgezet. Voor Selamat Makan verzamelde Wouter Rademakers ruim 900 kenmerkende 'blauwe hap' recepten , velen bekend en geroemd door de liefhebbers van de Indonesische keuken. Een schitterend en compleet basisboek, van Nasi tot complete rijsttafel, onmisbaar voor iedere liefhebber! Auteursinfo Wouter Rademakers diende decennia lang bij de Koninklijke Marine en was lange tijd in Indonesië gestationeerd. Heeft een grote voorliefde voor de Indonesische keuken en Selamat Makan is het resultaat van 35 jaar verzamelen en uitproberen van recepten.