Loading...

Kruip nooit achter een geranium

Barbara van Beukering

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Gezondheid & Lichaam
  • ISBN: 9789000353507
  • Review:
Met anekdotes en adviezen van Hedy d’Ancona, Neelie Kroes, Ans Markus, Nelleke Noordervliet, Gerdi Verbeet, Olga Zuiderhoek en vele anderen
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:23 februari 2018
Aantal pagina's:208
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Barbara van Beukering
Hoofdauteur:Barbara van Beukering
Character
Personage:Geen personage
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:326 g
Product breedte:140 mm
Product hoogte:21 mm
Product lengte:214 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:140 mm
Verpakking hoogte:21 mm
Verpakking lengte:214 mm
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:326 g
Product breedte:140 mm
Product hoogte:21 mm
Product lengte:214 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:140 mm
Verpakking hoogte:21 mm
Verpakking lengte:214 mm

Samenvatting

Een persoonlijke zoektocht naar een lang en gelukkig leven.

Als je vijftig wordt, is je blik opeens gericht naar de andere kant; die van ‘de ouderen’. In de vorige eeuw was dat een spookbeeld. De kinderen waren het huis uit, je man zag je niet meer staan, je had geen baan en geen uitgebreide schare vriendinnen. Niet voor niets raakten vrouwen tijdens de overgang massaal in een midlifecrisis of depressie. Als je nu vijftig wordt, ziet de toekomst er heel anders uit: de zeventigplussers om ons heen staan middenin het leven. Ze genieten met volle teugen van hun vrijheid. Ze zijn verlost van de zorg voor hun kinderen en verlost van bewijsdrift. Ze gebruiken botox, hebben talloze bezigheden, een groot sociaal netwerk, en nemen een nieuwe knie als dat nodig is.
Barbara van Beukering (journalist, oud-hoofdredacteur van o.a. Het Parool) gaat in Kruip nooit achter een geranium op zoek naar de eerste generatie vrouwen die oud wordt zonder het te zijn. Ze houdt zichzelf en haar rolmodellen van de huidige generatie zeventigers een spiegel voor: hoe is de vrouw van boven de vijftig veranderd in de afgelopen honderd jaar? En hoe kun je met die kennis een leuk (én gezond, sociaal, geestig, geliefd, slim en mooi) oud mens worden?

Met anekdotes en adviezen van: Hedy d’Ancona, Marjan Berk, Noraly Beyer, Ireen van Ditshuyzen, Coot van Doesburgh, Annemarie Jorritsma, Neelie Kroes, Ans Markus, Nelleke Noordervliet, Annemarie Oster, Jacquelien de Savornin Lohman, Wouke van Scherrenburg, Gerdi Verbeet en Olga Zuiderhoek.

Barbara van Beukering (51) studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en werkte vervolgens als verslaggever voor onder andere de TROS en de AVRO. In 1997 maakte ze de overstap naar tijdschriften, en werkte als hoofdredacteur voor BLVD., AvantGarde en Volkskrant Magazine. Van 2007 tot 2015 was Barbara van Beukering hoofdredacteur van Het Parool, daarna leidde ze het digitale nieuwsmagazine PAPER.