Loading...

Wat is onderzoek?

Nel Verhoeven

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • Uitgever: Boom
  • ISBN: 9789024406937
  • Review:
Praktijkboek voor methoden en technieken
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:6
Verschijningsdatum:maart 2018
Afmetingen:Afmeting: 24,1 x 17,1 x 2,3 cm
Aantal pagina's:416 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):Nel Verhoeven
Auteur(s):Nel Verhoeven

Samenvatting

Wat is onderzoek? is een heldere inleiding op de methoden en technieken die nodig zijn bij onderzoek. Het geeft antwoord op vragen als: wat is 'onderzoek doen', hoe zet je een onderzoek op, welke stappen moet je zetten, hoe verzamel je gegevens en welke valkuilen zijn er?
Wat is onderzoek? maakt het ingewikkelde proces van onderzoeken inzichtelijk. Studenten leren stap voor stap de vaardigheid van het onderzoeken. De nadruk ligt daarbij op het verrichten van praktijkonderzoek, waarvan alle stadia worden doorlopen: van het opzetten van een onderzoek, het verzamelen van gegevens en het analyseren van resultaten, tot het trekken van conclusies en het beoordelen van onderzoeksverslagen. Door veel recente voorbeelden wordt steeds de link naar de praktijk gelegd.
Deze 6e druk is geheel herzien:
De onderzoeksstappen zijn weergegeven in heldere proceswijzers, zodat goed te zien is waar je bent in het onderzoeksproces.
Onderwerpen zijn opgesplitst in kortere hoofdstukken, voor een beter overzicht.
Per hoofdstuk zijn checkpoints toegevoegd, om te controleren of je de theorie goed hebt begrepen.
De website is geheel vernieuwd, met per deel overzichtelijke informatie, opdrachten met feedback en kennisclips over lastige onderwerpen. Per hoofdstuk zijn er bovendien korte introductiefilmpjes beschikbaar: kick starts.
Nel Verhoeven is onafhankelijk senior onderzoeksconsultant. Ze adviseert en begeleidt bij (praktijk)onderzoek. Ook geeft ze lezingen, workshops en cursussen. Ze is auteur van meerdere succesvolle lesmethoden op het gebied van methodologie.