Loading...

Anders gaat ook

Elise Cordaro

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • Uitgever: Houtekiet
  • ISBN: 9789089247117
  • Review:
Hoe ik functioneer met autisme en ADHD
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:september 2019
Afmetingen:Afmeting: 21,6 x 14 x 1,6 cm
Aantal pagina's:240 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Aanbevolen leeftijd:12 - 100 jaar
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):Elise Cordaro
Auteur(s):Elise Cordaro

Samenvatting

In 'Anders gaat ook' spreekt Elise Cordaro, een jonge vrouw met autisme en ADHD, over hoe ze omgaat met haar diagnoses, voor de lezers van Bianca Toeps' 'Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit'.Elise Cordaro ontdekte pas op haar 27ste dat ze autisme en ADHD heeft. Aanvankelijk wuifden psychologen haar vraag om hulp weg. Ze zag er immers perfect normaal uit, had twee masterdiploma's op zak en woonde al een tijdje alleen.


Ze bleek een meester in camouflage. Door de jaren heen ontwikkelde ze strategieën voor de meest alledaagse dingen die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn: studeren, werken, boodschappen doen, het huishouden, smalltalk…


De diagnoses kwamen als een opluchting. Eindelijk had ze een verklaring waarom alles zoveel moeite kost en besefte ze dat ze het nog niet zo slecht deed.


In dit boek spreekt Elise openhartig over hoe ze omgaat met haar dubbele diagnose. Ze gunt ons een blik in haar belevingswereld en steekt lotgenoten een hart onder de riem met concrete tips, mind hacks en inspiratie om beter te functioneren met autisme en ADHD.