Loading...

Vaarbewijs 1 en 2 – Theorieboek voor het KVB 1 en KVB 2 – Pleziervaartbewijs Leren en Oefenen met Vaarbewijs USB-stick KVB 1 en KVB 2 – Voor het KVB CBR examen 2022

Leertheorie

  • Bindwijze: Bindwijze overig
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 8719274518242
  • Review:
Cursusboek KVB 1 + Cursusboek KVB 2 met Oefen USB
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Bindwijze overig
Druk:Vaarbewijs 1 en 2 – Theorieboek voor het KVB 1 en KVB 2 – Pleziervaartbewijs Leren en Oefenen met Vaarbewijs USB-stick KVB 1 en KVB 2 – Voor het KVB CBR examen
Verschijningsdatum:februari 2020
Aantal pagina's:500 pagina's
Kaarten inbegrepen:Ja
AVI code:AVI Start
Illustraties:Met illustraties in kleur
Betrokkenen
Illustraties:Met illustraties in kleur
Vertaling
Vertaald door:Vaarbewijs Theorieboek
Originele Titel:Vaarbewijs 1 en 2 – Theorieboek voor het KVB 1 en KVB 2 – Pleziervaartbewijs Leren en Oefenen met Vaarbewijs KVB 1 en KVB 2 – Voor het KVB CBR examen
Character
Personage:Geen personage

Samenvatting

Vaarbewijs Theorieboek / cursusboek 1

Wil je het Pleziervaartbewijs 1 halen? Met dit theorieboek van LeerTheorie gaat dat ongetwijfeld lukken. Het is opgesteld door professionals, gemakkelijk te lezen, bevat heldere illustraties en staat boordevol oefenvragen. Hierdoor is het ook geschikt voor mensen die weinig weten van de watersport. Binnenkort sta jij trots met je Klein Vaarbewijs 1 in de hand aan het roer van je plezierjacht.

Pleziervaartbewijs 1 en CBR

Nu de VAMEX is opgeheven en haar taken heeft overgeheveld aan het CBR, haal je je Pleziervaartbewijs 1 ofwel KVB 1 op één van de 21 locaties van het CBR. Dit theorieboek voor KVB 1 voldoet aan alle richtlijnen die het CBR heeft opgesteld en bevat alle onderwerpen die je moet weten voor het CBR vaarbewijs theorie-examen. Denk aan de voorrangsregels, de techniek, lichten en dagtekens, veiligheid en milieu, enzovoort. Hierdoor weet je zeker dat je je goed zult voorbereiden.

KVB 1 regels

Je hebt KVB 1 nodig als je jacht langer is dan 15 meter en harder kan varen dan 20 kilometer per uur. Het schip mag echter niet langer zijn dan 25 meter. Met het Pleziervaartbewijs 1 mag je ook varen met jetski’s, waterscooters, rubberboten of speedboten met een onbeperkte pk. Met KVB 1 is het toegestaan om te varen op kanalen, meren en rivieren. Voor grote open wateren, zoals het IJsselmeer of de Oosterschelde, heb je KVB 2 nodig.

Samengevat bestaat dit theorieboek voor KVB 1 uit:

- 15 hoofdstukken waarin de examenstof van het CBR helder wordt uiteengezet
- Meer dan 75 oefenvragen. Ieder hoofdstuk eindigt met 5 oefenvragen, zodat je direct kunt checken of je de leerstof hebt begrepen.
- Tekens die van belang zijn tijdens het varen.

Vaarbewijs Theorieboek / cursusboek 2

Wil je je vaargebied uitbreiden? Dan heb je KVB 2 ofwel Pleziervaartbewijs 2 nodig. Met dit theorieboek van LeerTheorie zul je dit zeker halen. Het is helder geschreven door professionals, bevat duidelijke illustraties en vele oefenvragen.

CBR vaarbewijs

Het theorie-examen voor KVB 2 ondergebracht bij het CBR. Dit heeft als voordeel dat je op veel meer locaties examen kan doen: op 21 in plaats van 5. Hierdoor heb je meer kans dat je examen kunt doen bij jou in de buurt. Dit theorieboek voor Pleziervaartbewijs 2 voldoet aan alle richtlijnen van het CBR. Hierdoor kun je je extra goed voorbereiden op het CBR vaarbewijs examen. Je zult niet voor verrassingen komen te staan.

Onderwerpen die voor het Pleziervaartbewijs 2 van belang zijn, zijn onder andere:

- Hoe werken getijden en stromingen?
- Hoe kun je navigeren zonder GPS?
- Hoe werken de passer en de plotter?

Pleziervaartbewijs 2: waar mag je varen?

Met het Pleziervaartbewijs 2 mag je naast rivieren, kanalen en meren de grote wateren bevaren. Denk aan De Waddenzee, het IJsselmeer, het Markermeer, de Oosterschelde, de Westerschelde, enzovoort. Net zoals voor KVB 1 geldt dat je met dit CBR vaarbewijs mag varen in jetski’s, waterscooters, rubberboten en speedboten met een onbegrensde pk. Verder mag je varen in schepen van 15 tot en met 25 meter.

Samengevat heeft dit theorieboek voor KVB 2 :

- 15 hoofdstukken waarin de leerstof helder uiteen is gezet.
- Meer dan 75 oefenvragen. Achter ieder hoofdstuk staan 5 vragen, zodat je gelijk kunt controleren of je de leerstof hebt begrepen.
Vaarbewijs USB KVB 1 en KVB 2 .

Wil je onbeperkt oefenen voor je CBR vaarbewijs ? Dit kan met de USB-stick van LeerTheorie. Deze staat boordevol met oefenexamens. Alle onderdelen die je moet weten voor je KVB 1 en KVB 2 kun je hiermee oefenen.

Pleziervaartbewijs 1 en 2 examentrainer

De examentrainer voor Pleziervaart 1 bestaat uit 10 examens van 60 minuten, de resultaten en het onderdeel ‘vrij oefenen’. Op de pagina ‘vrij oefenen’ staan alle onderwerpen voor KVB 1 op dezelfde volgorde als de hoofdstukindeling van het theorieboek voor het CBR vaarbewijs. De examentrainer voor Pleziervaart 2 bestaat uit 5 examens, resultaten en vrij oefenen. Hierin komen eveneens alle onderwerpen uit het theorieboek op volgorde aan bod.

Installatie USB-stick KVB 1 en KVB 2

De USB-stick met de examentrainer KVB 1 en KVB 2 is gemakkelijk te installeren. Heb je een Apple Macintosh? Steek dan de USB-stick in de poort en open op je bureaublad Leertheorie Examen Trainer. Open vervolgens het setup-bestand en vul de activeringscode in. Als de USB niet op je bureaublad verschijnt, zoek hem dan met Finder. Heb je Windows? Dan zou de USB automatisch moeten starten. Zo niet, dan ga je via Verkenner naar je USB-drive. Hier kun je het programma alsnog starten. Vul vervolgens de activeringscode in.

CBR vaarbewijs in plaats van VAMEX

Voorheen deed je KVB 1 en 2 examen bij VAMEX. Tegenwoordig wordt dit geregeld door het CBR. Onze examentrainer voor Pleziervaartbewijs 1 en 2 voldoet zodoende aan alle recente richtlijnen die het CBR heeft gesteld. Zo weet je zeker dat alles wat je oefent en leert up-to-date is.