Loading...

Schematherapie bij borderline-persoonlijkheidsstoornis

Hannie van Genderen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Persoonlijke ontwikkeling & Mindfulness
  • Uitgever: Nieuwezijds B.V., Uitgeverij
  • ISBN: 9789057124853
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:mei 2021
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:Hannie van Genderen | Arnoud Arntz
Co-auteur:Arnoud Arntz
Co-auteur:Arnoud Arntz

Samenvatting

Schematherapie kan bij meer dan de helft van de patiënten met een borderlinepersoonlijkheidsstoornis (BPS) resulteren in genezing en leidt in tweederde van de gevallen tot klinisch relevante verbetering.
Deze geheel geactualiseerde en sterk uitgebreide editie van dit toonaangevende leer- en handboek biedt een praktische beschrijving van bps in termen van schemamodi en een groot aantal technieken ter bevordering van de psychische gezondheid.
Deze editie is aangevuld met nieuw onderzoek en ervaringen opgedaan bij patiënten met BPS, zowel individueel als in groepen, naar de werkzame factoren bij en de duur van schematherapie, en uitgebreid met onder andere ‘veelgestelde vragen’, waarin wordt toegelicht wat de therapeut kan doen bij knelpunten in de behandeling.
Hannie van Genderen is klinisch psycholoog/ psychotherapeut en supervisor, leertherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Met Gitta Jacob en Laura Seebauer schreef ze de bestseller Patronen doorbreken.
Arnoud Arntz is hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam, klinisch psycholoog, senior schematherapeut en VGCt-gedragstherapeut. Hij doet onderzoek naar onder meer de effectiviteit en de werkingsmechanismen van schematherapie. Met Gitta Jacob schreef hij het boek Schematherapie, een praktische handleiding.