Loading...

De kleine ster die van kleur verandert

Filipa Pimenta

 • Bindwijze: Softcover
 • Taal: nl
 • Categorie: Onderwijs & Didactiek
 • ISBN: 9789463926645
Aandacht en Emotionele groei - thema; Emotionele regulatie en socialisatie; Tips voor ouders om kinderen te helpen hun emoties onder ogen te zien en te beheersen.
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Softcover
Oorspronkelijke releasedatum:18 januari 2023
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties in kleur
Betrokkenen
Hoofdauteur:Filipa Pimenta
Hoofdauteur:Filipa Pimenta
Vertaling
Eerste Vertaler:IntertaalKids
Originele titel:De leesboekenserie : Aandacht en Emotionele groei (5 delen)
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Ja
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Ja
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee

Samenvatting

Kleine Rainbow Star is niet zomaar een ster, ze is speciaal!

Hij verandert van kleur naargelang zijn gevoelens: grijs, als hij verdrietig is; roze, als hij zich schaamt; groen, als hij gelukkig is; oranje, als hij boos is; rood, als hij woedend is; paars, als hij bang is; blauw, als hij verrast is; bruin, als hij walgt. Zoveel emoties!
Zal Estrelinha haar gevoelens onder controle kunnen houden? Een niet te missen universum vol kleuren en emoties!

Een voorleesboek of zelfleesboek met prachtige illustraties voor kinderen, maar ook voor ouders, opvoeders en leerkrachten. Een verhaal over de gezonde omgang met emoties, dat kinderen leert emoties te zien als iets normaals en natuurlijks en te begrijpen dat volwassenen ze ook voelen, zodat ze begrijpen dat het mogelijk is ze beter te leren beheersen.

Het boek bevat ook tips voor ouders, opvoeders en leerkrachten, docenten, en een activiteit om op school te doen. Voor kinderen vanaf 3 jaar en voor iedereen die hen op een bijzondere manier wil helpen groeien!

Thema:

 1. Emotionele regulatie en socialisatie;
 2. Tips voor ouders om kinderen te helpen hun emoties onder ogen te zien en te beheersen.
Uit de leesboekenserie: Aandacht en Emotionele groei

De gehele serie in één keer willen kopen? Dat kan met dit isbn: 9789463926676

De leesbundel: Aandacht en Emotionele groei speciaal voor (jonge) kinderen

Deze 5-delige serie is geschikt voor de leeftijd vanaf 3 jaar. Speciaal ontwikkeld voor ouders en docenten. Gebruik deze leesboeken thuis en in de onderbouw (groep 1 tot en met 4) van de basisschool. De boeken bevat een diepere laag welke met name gericht is op emoties en verkenning van de (sociale) wereld.

De leesboekjes bevatten naast een leuke verhaal ook tips en trucs voor ouders en docenten Hoe kan je de thema's zo goed mogelijk benadrukken en waar leg je de juiste accenten. Door de praktische tips en oefeningen is dit een echt educatief leesboek.

 • Tobias de beer wil de maan van dichtbij zien (9789463926638)

Met dit boek, met als thema 'kunnen', begint een nieuwe collectie gericht op kinderen, met tips voor ouders, opvoeders en leerkrachten.
Het verhaal van Tobias de Beer leert het belang van het waarderen van prestaties, helpt kinderen het overwinnen van uitdagingen te waarderen en te geloven in hun eigen kunnen. Door het kind te prijzen wanneer hij iets bereikt, wanneer hij een moeilijkheid overwint, zult u zijn succesvolle acties positief versterken, en hem helpen zijn notie van bekwaamheid en self-efficacy te versterken.

Zelfvertrouwen

 • De pauw geeft vleugels aan plezier (9789463926621)

Een boek voor kinderen, maar ook voor ouders, opvoeders en leerkrachten. Een verhaal dat hen leert technologie niet alleen als vermaak te zien en dat laat zien dat de tijd die met technologie wordt doorgebracht zeer nuttig kan zijn voor de ontwikkeling van het leren, mits onder toezicht.

Bevorderen van gezond online gedrag

 • De kleine ster die van kleur verandert (9789463926645)

Een boek voor kinderen, maar ook voor ouders, opvoeders en leerkrachten. Een verhaal over de gezonde omgang met emoties, dat kinderen leert emoties te zien als iets normaals en natuurlijks en te begrijpen dat volwassenen ze ook voelen, zodat ze begrijpen dat het mogelijk is ze beter te leren beheersen.

Emoties en sociaal gedrag

 • De grote sprong van de egel Bernardo (9789463926652)

Een boek voor kinderen, en ook voor ouders/leerkrachten. Een verhaal over het belang van eigenwaarde en zelfbeeld dat kinderen leert hun verschillen te accepteren en te waarderen, met de hulp van volwassenen en vrienden.

Eigenwaarde en zelfbeeld

 • Het magische kussen van konijn Thomas (9789463926669)

Een boek voor kinderen, en ook voor ouders/verzorgers/leerkrachten, over het belang van goede slaaphygiëne - goed slapen - met de hulp van volwassenen om gezonde slaaproutines te bevorderen.

Goede nachtrust en slaaproutine